2012年6月24日星期日

家常便飯6.21+驚喜甜品

21 JUNE 2012(THU)

係今日未講我地嘅晚餐嘅時候,先嚟介紹小豬媽買俾我嘅新戰衣先~


哈哈哈...小豬媽真係廿四孝婆婆,買嘢都係買小小豬至鐘意嘅MICKEY。當我一著上身時,小小豬就跟住我,仲不停叫MICKEY...MICKEY,又係度數我啲MICKEY,真係俾佢笑C呀!

今晚就簡簡單單嘅晚餐~


薑蔥雞~

麵豉豆角炆排骨~

今晚雖然就簡單左少少,只係煮左兩個餸,不過大家都食得飽飽好滿足咁呀!

晚飯過後,小豬媽就俾左個SURPRISE俾我地,就係整左個飯後甜品...西瓜/芒果涼粉~

涼粉我就真係麻麻地,因為次次食完都會頭暈,所以都真係唔敢食太多,通常係屋企先敢食,因為食完可以即刻跳上床瞓嘛!

不過今次啲涼粉小豬媽主要都唔係整俾我食,因為佢知道大肥豬鐘意食就整俾佢,所以話呢......其實我都係猛車邊...哈哈哈!

沒有留言:

發佈留言