2014年3月13日星期四

43個月大的小小豬食孖條

10 MARCH 2014(MON)

話咁快又過左一個月,小小豬已經四十三個月啦!

原本打算買到個MICKEY蛋糕仔同小小豬慶祝一吓,不過原來個蛋糕係朱古力,小小豬又唔食得,所以冇得買。

正當以為冇乜特別活動之際,大肥豬就破例俾小小豬食雪條,睇吓個為食豬幾開心~
Picture

其實支雪條係早幾日買完餸路過阿波羅見到,一見到支孖條就即刻買,因為大肥豬曾經話過佢細個時成日都食孖條,所以見到就買返屋企等大肥豬懷舊一吓~
Picture

一向大肥豬都唔多俾小小豬食凍嘢,尤其係依家咁凍天氣,都一定唔俾啦!不過,話哂今日係小小豬四十三個月大嘅重要日子,所以大肥豬就批准小小豬食孖條開心吓啦!

睇吓個為食豬食得幾開心,仲攪笑到邊話凍但又一邊繼續食呀~
PicturePicturePicturePicturePicturePicture

小朋友嘅世界真係好簡單,一支雪條都可以咁開心!不過見到小小豬咁開心,心情都即刻開心哂,依啲咪就係...你快樂所以我快樂!

沒有留言:

發佈留言